Jdi na obsah Jdi na menu
 


stavba služebního vozu od ES-Pečky

V tomto článku se zaměřím na služební vůz Daa-k od firmy ES-Pečky, jehož stavbu jsem pojal opět tak nějak po svém.


První věc, kterou jsem při nákupu stavebnice udělal byla, že jsem se s výrobcem domluvil na tom, že mi za stejnou cenu místo pojezdu, který nebudu potřebovat přibalí jednu bočnici navíc, kterou budu při stavbě potřebovat.
Tímto bych Vás chtěl ještě upozornit, abyste se při čtení článku neděsili toho, že jednou je vůz černý a podruhé zase bílý, je to proto, že jsem pořizoval dvě stavebnice a každá z nich byla vyrobena v jinou dobu.

 

 

daa-k-1.jpgObrázek obsahu stavebnice po "úsporném" opatření.

 

 

daa-k5.jpeg
A obrázek toho, co budeme ke stavebnici potřebovat.

 

 

bocnice.jpeg
Tajemství třetí bočnice prozrazuje tento snímek. Jde o to, že ES-Pečky pro mě z neznámých důvodů dělají na pravé bočnici tři okna (ve směru pohledu od plošiny), problém je v tom že takový vůz neexistuje, tedy alespoň jsem ho nikdy neviděl a to už jsem těch služebáků potkal nespočet.
Potíž je tedy v tom, že v místě kde je ono nešťastné modelové okno se ve skutečnosti nachází kamna na tuhá paliva pro vlakovou četu a tento kus bočnice je bez okna. 
Jen informace pro ty, kteří by si chtěli stavbu modelu více užívat, tak v provozu jsou dvě varianty těchto služebáků, první varianta je pouze s jedním zaslepeným oknem (ta kterou dělám) a druhá je, že vůz má všechna okna, kromě záchodového, zaslepená...hodně štěstí :)) 

 

 

daa-k4.jpg
V tomto obrázku lze vidět zkušebně vsazená madla sloužící k otevírání dveří do služebního oddílu- horní dvojice pro otevírání z rampy, dolní ze země. Otvory jsem vrtal vrtáčkem 0,3 mm.
 

 

 

 

 

daa-k3.jpg
Takto vypadá složená schránka na tiskopisy. Je to miniaturní detail a i přesto je takhle propracovaný, no není to super? Ty dva tmavé flíčky na konci stříšky bude ještě třeba malinko přebrousit.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář